menu Menu
close


Stacks Image p546702_n11
Stacks Image p546005_n3
weekmenu
 • BEKIJK ONZE MENUKAART


  Gewoon, lekker smikkelen in de kroeg


  menukaart
 • NOA DE MES


  elke maand de talkshow bij café Pelt


  Noa de Mes
 • FOTO-ALBUMS


  Bekijk hier de foto's van carnaval


  carnaval
 • IETS TE VIEREN?


  Hou je feestje bij Pelt


  informatie
 • PUBQUIZ


  Elke maandag om 20.30 uur


  doe mee!

WEEKMENU
Een grappig klein gerecht, genoeg voor een niet al te grote eter, lunchportie zeg maar. Een beetje met de seizoenen mee of toepasselijk voor de tijd van het jaar. Zonger voäl behei, zoals u dat van ons gewend bent. Vanaf donderdag middag een uur of vijf totdat het op is. Kijk op de tafelkaartjes of vraag ernaar.
weekmenu € 7,50
WORTELSTAMPPOT
Met een royale bal gehakt!
Smakelijk.
elke maandag 20.30 uur
QUIZNIGHT
80 kwesties die oplossing behoeven. Jij en je team gaan dat regelen.
Alt image
Stacks Image 546008
Bier van de Maand
GRAND PRESTIGE
Het kroonjuweel van Hertog Jan, de GRAND PRESTIGE, op de tap. Deze Grand Prestige, gebrouwen met wel vier verschillende mouten, wordt ook wel omschreven als gerstewijn. In de rijpe, volle smaak laten bitter en zoet zich opmerkelijke goed onderscheiden. De smaak van Hertog Jan Grand Prestige wordt door kenners en liefhebbers tot ver buiten onze grenzen gewaardeerd en bekroond.
Na de Grand Prestige komt het Winterklokje van Broeder Jacob, ook een topper!
Alt image
Stacks Image 545568
Pelt Gezet
Lees hier de nieuwste editie van de Pelt Gezet.
nieuwe seizoenswijnen
TORRES WIJNEN
TORRES ALTOS IBÉRICOS CRIANZA, een kersenrode Rioja met een aroma van bloemen en rood fruit, mooi gecombineerd met tonen van toast, kruiden en nuances van eikenhout. En de TORRES GRAN VIÑA SOL BLANCO, grote broer van de Viña Sol en die vonden jullie al lekker. Door lagering op eikenhout een volle romige chardonnay
Alt image
Stacks Image 546646
zaterdag 20 januari 21.00 uur
TIEËKEZINGE MET DEMI-SEC
En Albert Weijers natuurlijk, the piano man! Dit jaar speciaal voor de Sportsfreunde een streng geselecteerde selectie van sportliedjes, kun je lekker meejoelen.
zondag 21 januari 15.00 uur
SJTINKZITTING
(Éch d’r allerallertletste)
Na één versie was hij al legendarisch: de allerlaatste Pelt Sjtinkzitting 2017. Vlijmscherp carnavalscabaret, ouderwets, rauw kroegtheater. Eerlijk, recht voor de raap en zonder playback, 'woee zint die hennekes', en andere beledigingen. Sinds deze zitting is niets in het gevestigde carnaval nog veilig. Omdat het dragen van succes loodzwaar is presenteren wij op zondag 21 januari a.s. om 15.00 uur de echt allerlaatste Pelt Sjtinkzitting. Kan je tegen een stootje en staat 'lachen' in jouw woordenboek, koop dan snel bij ons een kaartje van 11 euro zodat je aan je kleinkinderen kunt zeggen dat je erbij was. Feat: Prince André der Allerletzte, der Sjtinktheatertroep 4.0, der Pelt Sjtinkbent De presentatie guerrilla: Majk (Winkbullencarriere noa de kloeëte) en Annie
Alt image
Stacks Image 546916
Mailinglist

meld je aan voor onze mailinglist

* verplicht

Powered by MailChimp


Jupiler? Een pintsje of een piepke?
nieuw op de hapjeskaart
CROQUETAS
Spaanse kroketjes met verschillende vullingen (chorizo, ham, gamba’s en geitenkaas) en ook nog twee kleine empanada’s met spinazie en feta. Een gezellig schaaltje voor een gezellig sahamenzijn.
Alt image
Stacks Image 545709
PINNEN
PINNEN? Uiteraard no problemo, maar als je extra cash wilt opnemen kan dat zeker ook.
Alt image
Stacks Image 546785
Een gezellig gedoe daar, bij Pelt
donderdag 25 januari 22.30 uur
PELT'S PEST PITTIGE POPQUIZ
Barry Hodiamont ook weer present in het nieuwe jaar!
vrijdag 26 januari 22.30 uur
REMEMBER FEMINA
zondag 28 januari 13.30 uur
VROWLUUZITTING
Circus Pelt, dat belooft wat. De piste is vol!
Alt image
Stacks Image 546930
dinsdag 30 januari 20.00 uur
TEGENLICHT MEET-UP
Vanavond praten we over de uitzending “Kwestie van vertrouwen”. Door fake news, gehackte verkiezingen en leugens van wereldleiders heeft het vertrouwen in politici, media en bedrijven een dieptepunt bereikt. Is dat nog te herstellen?

zondag 14 januari 15.00 uur
NOA DE MES
De talkshow van café Pelt, met gasten uit politiek, cultuur, onderwijs en maatschappelijk veld. Met live muziek, column van Wiel Verheesen, met een lekker getapt biertje of een wijntje, met sfeer en meer..... Noa de Mes.
Harrie Sevriens komt op bezoek en draagt voor uit eigen werk. Norbert Schmidt is een bijzonder slimme gast die een medische app heeft ontwikkeld. Roman Helinski (uit Nuth) schreef de roman “De Wafelfabriek” en kreeg zeer goede kritieken. Wiel Verheesen en Jules Roosenboom spreken de columns en onze muzikale gasten zijn Nora en Ron.

 Drop Images Here 

Stacks Image 546444
Stacks Image 546446
Stacks Image 546448
Stacks Image 546450
Stacks Image 546452
Stacks Image 546454
Stacks Image 546802
Stacks Image 546800
Stacks Image 546798
Column door Wiel Verheesen in Noa de Mes, Café Pelt, zondag 14 januari 2018

Een vraagje. Wat is de overeenkomst tussen Roda JC en Camiel Eurlings? Antwoord? Ze zitten allebei in de penarie. Roda JC staat stijf onderaan in de eredivisie en Eurlings kijkt thuis met een kratje bier in handbereik naar schaatsers die hij binnenkort op de Olympische Winterspelen in Zuid-Korea eigenlijk zou moeten huldigen. Willem-Alexander en Máxima zullen dat nu zonder de hulp van de vroegere wonderboy moeten doen. Ik neem aan dat intussen iemand naar Wassenaar heeft gebeld om het koningspaar op de hoogte te stellen van het feit dat Eurlings na een ’wederzijds handgemeen’ met de lieve Tessa Rolink toch maar besloot om af te treden als bobo. Zijn lidmaatschap bij het Internationaal Olympisch Comité (en dientengevolge ook dat bij NOC&NSF) heeft hij al opgeborgen bij de vorige prijzen uit zijn loopbaan. Het wachten op een nieuwe uitdaging is begonnen. Wie weet, misschien wordt Camiel straks wel de nieuwe burgervader van Parkstad Limburg. Niet lachen, asjeblief. In het leven gebeuren soms rare dingen en politieke machtsverhoudingen kunnen daar een niet onbelangrijke rol in spelen. Ik zou, als ik burgemeester Ralf Krewinkel van de gemeente Heerlen was, in ieder geval mijn troepen al in stelling brengen tegen het CDA en – vooral niet vergeten – tegen de lobby van de baantjesverdelers.
Eén ding weet ik zeker. Ongeacht hoe de gemeentelijke indeling er hier komt uit te zien (nadat eerst op kleinere schaal een samensmelting heeft plaatsgevonden, dat wel), het zal een machtsstrijd van enorme omvang worden. Ik verheug me al op de argumenten die de politieke elite zal aanvoeren bij de benoeming van de nieuwe burgemeester. En ik denk dat Paul Dolhain, mijn zeer gewaardeerde collega in de redactie van Noa de Mes, dat eveneens zal doen met het oog op zijn oudejaarsconference. De voor- en tegenstanders van Maankwartier en Michel Huisman, maar ook van Dion Graus, Roel Leers, Christian Petermann en de vastgoedjongens zullen daar compleet bij verbleken, denk ik. Niet erg, hoor. Verandering van spijs doet eten. Tussen haakjes, heren politici en adviseurs, gelieve er wel rekening mee te houden dat ik de leeftijd van de Roermondse grootheid die luistert naar de naam Jos van Rey al gepasseerd ben. Ik stap weliswaar niet naar de Hoge Raad, maar zit toch al verder dan hij in de zeventig lentes. Met andere woorden, een megagrote herindeling in Parkstad Limburg en vooral de argumenten om Camiel Eurlings weer op een voetstuk te plaatsen hoop ik nog in mijn aardse bestaan mee te maken. Ik wil lachend de eeuwigheid binnengaan. Duidelijker kan ik het niet zeggen.
Trouwens, ondanks het rumoer rond een gemeentelijke herindeling, de val van een vroegere wonderboy en het degradatiegevaar van een voetbalclub loop ik echt niet met een chagrijnig gezicht rond. Ik ben het namelijk ten volle eens met wijlen Sjef Diederen. Die zong: ’Geneet van ’t Laeve,’ een advies waar meer naar geluisterd zou moeten worden. Want wanneer je dat doet, zeker als je nog gezond bent, kun je het nieuws dat over je uitgestort wordt ook vaak met een glimlach begroeten, hetgeen allerminst wil zeggen dat je in sommige gevallen de ernst van de dingen over het hoofd moet zien. In Noord-Korea, om maar een plekje grond te noemen, zijn ze in mijn ogen allesbehalve vredelievend bezig. En bij het gebral van Donald Trump, die tot verbijstering van velen de president van de Verenigde Staten werd, mag je best ook vraagtekens zetten, zoals je ook je tranen mag laten lopen bij aanslagen tegen onschuldige mensen en de groeiende armoede om ons heen. Niettemin, probeer de depressiviteit te ontwijken. Blijf zoeken naar de positieve dingen in het leven. Je roept toch ook geen dag van nationale rouw uit als Roda verliest. Dan kun je aan de gang blijven, niet waar, ofschoon ik ergens in mijn tenen het gevoel heb dat het straks toch nog allemaal goed zal komen met de ploeg. Pin me er overigens niet op vast, maar thuis kreeg ik al geleerd dat hoop doet leven.
Samengevat, geef Boef en geboefte geen kans om in je leven door te dringen. Laat een schok van medelijden achterwege als je op televisie koningin Elisabeth van Engeland hoort vertellen dat de kroon die zij droeg bij haar aantreden, zeventig jaar geleden, eigenlijk te zwaar was. De plechtigheid duurde toch geen hele dag? Nou, dan. Ik vond de helm die men op mijn kop zette toen ik in dienst was ook geen pretje. Maar ik heb er wel langer dan een jaar mee rondgelopen, menig uurtje per dag, bepakt en gezakt. Soms ook nog in de regen en modder. Overigens, ik gun de Queen van Engeland nog vele jaren. En om deze column af te sluiten wil ik ook nog even mededelen dat ik helemáál opgelucht ben sinds de krant in forse opmaak meldde dat de carnavalsvereniging in Hulsberg achterhaald had hoe het mogelijk was geweest dat de namen van de jeugdprins en jeugdprinses op straat waren komen te liggen voordat de proclamatie plaatsvond. Kijk, dát was pas nieuws en in elk geval iets anders dan geleuter over Trump, Korea en Eurlings. Snap je? Er waren geen atoomgeheimen in het spel. En de respectievelijke Veiligheidsdiensten hoefden evenmin een dossier aan te leggen. Niettemin, ik wens de jeugdprins en jeugdprinses in Hulsberg vanaf deze plek een paar fantastische dagen toe. Elisabeth had het destijds veel zwaarder. Alaaf.
Wiel Verheesen

Wandaforismen, column door Jules Roosenboom bij Noa de Mes 14 januari

Ons streven naar individualiteit heeft ertoe geleid dat we allemaal min of meer hetzelfde interieur hebben. In vrijwel elke woonkamer staan de uit hout gesneden letters van Xenos die samen het woord 'home' spellen. En is het niet 'home', dan is het wel 'love'. Bij de onuitstaanbare millennial die op haar facebookprofiel schrijft dat ze houdt van 'lekker eten met vriendinnen' staat zonder twijfel het woord 'eat' naast de Italiaanse kruidenmix. Alsof je verdwaasd je keuken binnen stapt, het fornuis, de afzuigkap en de ijskast in ogenschouw neemt en denkt: wat moét ik met deze ruimte in mijn huis? Juist ja, eten bereiden. De hausfrau die aan één woord niet genoeg heeft, kan zich bij de woonwinkels laven aan canvas doeken waarop allerlei wijsheden en aforismen staan. Mijn buurvrouw hing recent de tekst ͚home is where the heart is͛ aan de buitenzijde van haar voordeur. Thuis is waar het hart is,͛ want een huis is pas een thuis als je geliefden er wonen. Een mooi sentiment. De buurvrouw, ze heet Hannah, besteedt overigens haar zaterdagochtenden het liefst aan het uitfoeteren van haar man. Die heeft altijd wel iets gedaan dat een hysterische scheldpartij legitimeert. Het hart is thuis, maar krijgt ze daar stevig op de kloten. De meeste voerders van dit soort oneliners leven niet naar hun zelfopgehangen wijsheden. Deelnemers aan het tv-programma de Rijdende Rechter voeren meer dan eens hun verbeten betogen tegen de achtergrond van een doek waarop staat ͚dreams͛. Ik kan me nauwelijks voorstellen dat ze ervan droomden om ooit de buren actief te haten omwille van een paar verkeerd geplaatste laurierstruiken. En om dat vervolgens voor de camera van de NCRV uit te vechten. Uit betrouwbare bronnen weet ik dat bij Camiel Eurlings thuis een ingelijste poster met het woord ͚liefde͛ boven de bank hangt. Dat weerhield hem er blijkbaar niet van die liefde va-banque voor haar smoel te slaan. De intentie was er, bij de uitvoering schortte het. Dromen, liefhebben, leven, lekker eten; het zijn ideaaltypen die niet binnen het bereik van de gemiddelde jandoedel liggen. Om er dichterbij te komen hangen we teksten aan de muur die ons laten geloven dat ook wij in staat zijn tot het goede leven. Een leven waarin we onze buren liefhebben, onze partners hun fouten vergeven en waarin we de lekkerste maaltijden bereiden voor onze vrienden. In de praktijk draaien die buren toch gewoon iedere dag dezelfde kutmuziek, gaan onze partners vreemd bij het leven en gaat dat bevriende stel toch liever naar de Chinees dan dat ze bij jou een pasta vongole komen eten. Als mordicus tegenstander van wandaforismen had ik tijdenlang geen teksten aan de muur. Totdat ik van een vriend de ingelijst spreuk kreeg die luidde ͚beter kwaad dan depressief͛. Die heb ik dan toch, al was het aarzelend, boven mijn bureau gehangen. Je moet haalbare doelen stellen, heb ik altijd geleerd.

redactie Noa de Mes: Dirk Ernst • Maud • Patrick WoltersJules RoosenboomTom JanssenWiel VerheesenJo BraekenFrits Pelt
foto’s van de recente Noa de Mes: Patrick Wolters


Je hebt geen zin om te koken, de winkel was al dicht, je neemt het ervan, de fietsband is lek, de wasmachine is stuk, de spoorbomen waren omlaag, de aandelen zijn gestegen, het zonnetje schijnt, de r komt in de maand, de kelder moet gewit. Het maakt niet uit, je hoeft geen excuus te hebben om een Peltje te pakken.


Error : You must not have any spaces in your Teleport Key
[iCal]

January
21

Error : You must not have any spaces in your Teleport Key
[peltINFO]

Pancratiusplein 48
6411 JZ Heerlen
ObscureMyEmail
tel. 045-5712565
M. 06-24135432
openingstijden
 • maandag 18.00 uur
 • dinsdag 14.00 uur
 • woensdag 14.00 uur
 • donderdag 14.00 uur
 • vrijdag 14.00 uur
 • zaterdag 12.00 uur
 • zondag 14.00 uur
elke maandag 20.30 uur
Quiznight
zaterdag 6 januari 20.00 uur
d'r nuije prins!
zaterdag 13 januari 20.30 uur
Sjelme Popquiz
zondag 14 januari 15.00 uur
Noa de Mes
zaterdag 20 januari 21.00 uur
Tieëkezinge met Demi Sec
zondag 21 januari 15.00 uur
Sjtinkzitting
donderdag 25 jan. 20.30 uur
Pelt's Pest Pittige Popquiz
vrijdag 26 januari 22.30 uur
Remember Femina
zondag 28 januari 13.00 uur
Vrowluuzitting
Stacks Image p546550_n3520