Stacks Image p546005_n3
weekmenu
 • BEKIJK ONZE MENUKAART


  Gewoon, lekker smikkelen in de kroeg


  menukaart
 • NOA DE MES


  op zondag 1 oktober weer bij café Pelt


  Noa de Mes
 • FOTO-ALBUMS


  Bekijk hier de foto's van carnaval


  carnaval
 • IETS TE VIEREN?


  Hou je feestje bij Pelt


  informatie
 • PUBQUIZ


  Elke maandag om 20.30 uur


  doe mee!

WEEKMENU
Een grappig klein gerecht, genoeg voor een niet al te grote eter, lunchportie zeg maar. Een beetje met de seizoenen mee of toepasselijk voor de tijd van het jaar. Zonger voäl behei, zoals u dat van ons gewend bent. Vanaf donderdag middag een uur of vijf totdat het op is. Kijk op de tafelkaartjes of vraag ernaar.
weekmenu € 7,50
SPAGHETTI BOLOGNESE
Altijd goed, verse pasta met een heerlijke tomaten/gehakt saus. Brood en sjlaat erbij natuurlijk.
Smakelijk.
elke maandag 20.30 uur
QUIZNIGHT
Tot een uur of elf wordt je geconfronteerd met 80 lastige, onnozele en uitdagende hamvragen, raadsels en fragmenten. De slimste wint!
Alt image
Stacks Image 546008
Bier van de Maand
CUVÉE DES TROLLS
Een vriendelijke Belg van Brasserie Dubuisson. Het is een ongefilterd blond bier met een natuurlijke sluier. Het bier bevat enkel gist, mout, hop, suiker en water en heeft 7% alcoholvolume. Na toevoeging van gedroogde sinaasappelschil tijdens het koken ontwikkelt het bier zeer aangename fruitige aroma’s, mooi in harmonie met een fijne, volronde smaak Proost!
Alt image
Stacks Image 545568
Pelt Gezet
Lees hier de nieuwste editie van de Pelt Gezet.
donderdag 21 september
PELT'S PEST PITTIGE POPQUIZ
Barry is terug van vakantie (heeft volgens ons ook een paar dagen in die Sziget-trein gezeten?) en gaat weer leuke en lastige vragen stellen.
Alt image
Stacks Image 546646
zaterdag 23 september
POPRONDE
Café Pelt doet mee aan de Popronde Heerlen, popmusic all over town. Om 20.30 uur treedt op: CERTAIN ANIMALS, hét Rotterdams trio dat vuige rock met een vleugje psychedelica serveert.
Alt image
Stacks Image 546409
zondag 24 september
SOUNDFULL SUNDAY
Ze doen het al een tijdje in Roermond en nu komen ze ook naar Heerlen: we gaan JAMMUH. Op 24 september tussen 15:00 en 18:00 is iedereen welkom bij Café Pelt voor Soundful Sunday! Dit is een gezellige jamsessie waar elke muzikant mee kan doen en elke muziekliefhebber kan genieten van sprankelende live muziek. Ongeacht het speelniveau: iedereen kan en mag mee doen, met waar nodig onder begeleiding van speciale ceremoniemeesters! 
Soundful Sunday Heerlen wordt georganiseerd in samenwerking met stichting SCHUNK*, Café Pelt met dank aan Arons Muziek BV, Vechel Ventures en W. Productions. 
Mailinglist

meld je aan voor onze mailinglist

* verplicht

Powered by MailChimp


Jupiler? Een pintsje of een piepke?
nu op tap!
HERTOG JAN HERFSTBOCK
…de een jaar gerijpte jaargang 2016 snakt naar liefhebbers!
vrijdag 29 september 22.30 uur
REMEMBER FEMINA
Natuurlijk, FEMINA begint weer, een avondje rocken op muziek die vandaag de dag gedraaid zou worden in de roemruchte dancing. Mark Ramaekers opent het bal en hij was er ook toen nog bij!
PINNEN
PINNEN? Uiteraard no problemo, maar als je extra cash wilt opnemen kan dat zeker ook. Op z’n Grieks dan wel, zolang de voorraad strekt…
Alt image
Stacks Image 545709
Een gezellig gedoe daar, bij Pelt
SEIZOENSWIJNEN
TWEE NIEUWE SEIZOENSWIJNEN VAN SPAANS HERKOMST: VIÑA SOL (wit, Torres), een frisse droge witte wijn met een lekker sappige, fruitige smaak. En DE CASTA ROSADO (rosé, Torres), een fruitige milddroge rosé met een zachte en frisse afdronk. Salut!
Alt image
Stacks Image 545733
nu te koop voor € 6,95
ENNE
Enne is een leuk boekje vol streetart en informatie over Heerlen. Het is te koop online en kost € 6,95
Alt image
Stacks Image 545642
KAPKAR
Nog tot en met 12 november is aan de zuidgevel van het SCHUNCK* Glaspaleis een kunstwerk van Frank Havermans te zien. Hij brengt hierin het heden en verleden van Heerlen samen. Vanaf ons plein kun je het enorme werk bewonderen. Volgens de mensen van Schunck wordt het prachtig en wij geloven dat zonder meer. Er komen leuke acties en alles.
Alt image
Stacks Image 546395
vijf foto-albums!
CARNAVAL 2017
foto-album Boetegeweune Binnenzitting
foto-album Heksetreffe
foto-album Vrowluuzitting
foto-album Sjtinkzitting
(foto's door Jan-Willem Souren)

foto-album carnaval algemeen
(foto's door Yves van den Hof)
Alt image
Stacks Image 545993

Stacks Image 546493

zondag 1 oktober 15.00 uur
NOA DE MES
De talkshow van café Pelt, met gasten uit politiek, cultuur, onderwijs en maatschappelijk veld. Met live muziek, column van Wiel Verheesen, met een lekker getapt biertje of een wijntje, met sfeer en meer..... Noa de Mes.
We breken ook een nieuw talkshow-seizoen aan met interessante gasten in een gemoedelijke ambiance.
 Drop Images Here 

Stacks Image 546444
Stacks Image 546446
Stacks Image 546448
Stacks Image 546450
Stacks Image 546452
Stacks Image 546454
Stacks Image 546456
Stacks Image 546458
Stacks Image 546460
Stacks Image 546462
Stacks Image 546464
Stacks Image 546466
Stacks Image 546468
Stacks Image 546470
Stacks Image 546472
Column van Tom Janssen tijdens Noa de Mes, zondag 9 juli 2017

Afgelopen vrijdag werd bekend dat het ernstig zieke jongetje Tijn is overleden. Tijn werd bekend door zijn nagellakactie voor het goede doel, tijdens 3FM Serious Request 2016. Zijn idee om geld in te zamelen door de nagels van mensen te lakken, werd een groot succes. Duizenden euro's werden dankzij de actie van Tijn ingezameld. Bijzonder dat een zesjarig jongetje, getroffen door een zeer zeldzame vorm van kanker, in zijn situatie met zo'n idee op de proppen komt. En bijzonder ook dat deze actie uiteindelijk zoveel impact heeft gehad.
Een kennis van mij schreef op Facebook dat hij de onbaatzuchtigheid van Tijn zo speciaal vond. Onbaatzuchtig. Inderdaad, dat was het: In de laatste maanden van je - nog zo korte - leven geld inzamelen voor mensen die je niet kent, die het ergens in een vreemd land moeilijk hebben. Onbaatzuchtig doet het initiatief van Tijn zelfs schromelijk tekort, vind ik. Het toont enorme oprechtheid. Tijn was eerlijk in de meest pure zin van het woord. Hij wist dat hij dood zou gaan, had niks meer te verliezen en dacht: nu kan ik nog mensen helpen.
Wat dat betreft bezat Tijn nog de onschuld van een kind. Geen agenda, geen vooropgezet spel, geen maskerade. Gewoon mensen helpen. Punt.
Dat Tijn juist bekend is geworden tijdens Serious Request, voelt voor mij ironisch. Als ik een goede doelenactie verdacht vind, is het Serious Request wel. Het is een publiciteitsvehikel van radiozender 3FM, een hippe manier om betrokkenheid te laten zien. Van de zijde van de zender zelf, als voor de vele gulle schenkers. Toen ik twee jaar geleden hier in Heerlen rondliep toen het Glazen Huis op het plein hier buiten stond, bekroop mij het gevoel dat ik een radertje was in een liefdadigheidsmachine. Een machine waarin ik verplicht was om mee te draaien, anders lag ik eruit.
Niks aan Serious Request is echt. Het is etalageliefdadigheid: "Kijk eens hoe goed wij als radiozender zijn voor de medemens." Het is reclameliefdadigheid: "Wij van WC-Eend Heerlen dragen ook ons steentje bij voor hongerige kindjes in Afrika. Wij zijn met onze winkels gevestigd in Vriehei en op Palemig. Kunt u ons even op de foto zetten met de cheque?" En het is gezelligheidsliefdadigheid: "Het is hier zóóóó ontzettend leeuuuk, zo samen op het plein. En dadelijk komt VanVelzen optreden! Maar die rij om te doneren is toch wat aan de lange kant."
Solidariteit, compassie, betrokkenheid: Wij Nederlanders belijden het graag; vooral als we aan anderen kunnen laten zien hoe goed we erin zijn. Daags na het neerschieten van vlucht MH17 boven Oost-Oekraïne, wemelde het op Facebook van profielfoto's met zwarte rouwstrikjes erop. In de weken na de aanslagen op Charlie Hebdo of - later - die op de Bataclan, zagen we "Je suis Charlie"-plaatjes online of profielfoto's in de Franse driekleur.
Nu zag ik die rouwstrikjes en driekleuren ook bij mensen die even later berichten deelden over het toenemende aantal vluchtelingen en de gevaren en risico's die ze daarbij zagen. De angst dat het er teveel zouden worden. Dat er terroristen tussen zouden zitten. Of dat die Marokkanen eindelijk eens eruit zouden moeten worden gezet. En nee, geacht publiek; dit waren niet alleen mensen die PVV of - tegenwoordig - Forum voor Democratie stemmen. Ook lieve, godvrezende en hardwerkende burgers.
Nu hebben we in dit land het mooie recht om te stemmen op wie we willen en te vinden wat we willen vinden. Maar dat geeft mij ook het recht om via deze column de toch redelijk wijdverspreide hypocrisie in onze maatschappij te duiden.
We breken haast de nek om vooraan te staan bij Serious Request. Wij zijn met z'n allen solidair met het Franse volk. En als het om MH17 gaat, spreken we zelfs van oorlogsmisdaden. We verliezen ons in rouwstrikjes, lieve foto's en berichtjes als "I pray for Paris" en "I pray for Brussels".
Ook als het gaat om medeleven met vluchtelingen uit Homs, Raqqa of Aleppo, horen we hetzelfde geluid: Vreselijk, erg, mensonterend. Maar we gaan niet zover dat we écht willen helpen. Mensen ontvangen in ons dorp of onze stad? Ha! We belegeren ons gemeentehuis, dan bedenken ze zich wel!
Misschien maken we geld over naar giro 555. Dat dan weer wel. Maar het zorgen voor de medemens, noaberschap, het spreekwoordelijk delen van de mantel, ontbaatzuchtigheid: Via onze portemonnee en onze Facebook-tijdlijn sprokkelen we onze aflaten voor de hemelpoort wel bij elkaar.
Echter, het daadwerkelijk doen wat we belijden, zonder onze eigen belangen voorop stellen; zonder agenda of vooropgezet plan: Dat deed alleen Tijn. En alleen al die wetenschap maakt dit mannetje al bijzonder.
Dankuwel.

Column in Noa de Mes bij Café Pelt 9 juli 2017 door Wiel Verheesen

Gisteren gehoord. De Prins Hendriklaan in Brunssum wordt omgedoopt in Ger Koopmans Allee, een eerbewijs aan de deputé en supervisor van de gemeentelijke herindeling in Parkstad Limburg. Koopmans komt uit het CDA-kamp, maar dat doet eigenlijk niet ter zake. Er zijn in dit proces genoeg andere fracties en personen die net zo makkelijk van links naar rechts switchen als een stelletje opgefokte sprinters op het einde van een vlakke etappe in de Tour de France.
Het verschil tussen de snelle mannen in het peloton en de politici is alleen dat de eerste groep dat doet in het vuur van het spel; de andere daarentegen dendert zonder gevaar voor lijf en leden vanuit achterkamertjes naar de eindstreep. Gladjanussen. Kijk dus niet vreemd op wanneer bij weer een bijeenkomst van Provinciale Staten niet alleen Nuth en Voerendaal in het fusieproces betrokken worden, maar ook Kerkrade, Simpelveld, eventueel Valkenburg en zelfs Maastricht. Uit betrouwbare bron weet ik dat de Sjengen al gevechtsklare lichtingen uit de vorige eeuw willen oproepen. Wat denken die koelpieten wel? Overigens, persoonlijk bekijk ik de hele herindeling - net als de fabelachtige sprookjes over het Maankwartier - met een glimlach. Het zou te ver voeren om te zeggen dat alles aan mij voorbij gaat, mede vanwege mijn vergevorderde leeftijd. Nee, maar ik heb wél enig gevoel voor nuance . Als ik bijvoorbeeld lees dat vooral de angst om de identiteit te verliezen het voornaamste wapen tegen schaalvergroting is stel ik mezelf meteen de vraag waaruit die identiteit dan bestaat. SVN blijft toch gewoon in Nieuwenhagen voetballen. Nou dan? En de kroegen in de diverse stadsdelen of wijken zullen hun stamgasten eveneens met graagte blijven verwelkomen.
Over kroegen gesproken. Ik kom er wel eens en pik ook op geregelde tijden een terrasje mee, overigens zonder uit te kijken naar bepaalde gesprekspartners. God beware me. Ik kan al genieten van geroezemoes om me heen, krantje in handbereik en – niet te vergeten - een ober die nog niet in aanmerking komt voor een gehoortest. Met andere woorden: iemand die zijn vak verstaat. En naarmate ik langer op zo’n terras blijf zitten, stijgt niet alleen mijn waardering voor hem. Meestal verhoog ik ook nog het drinktempo terwijl dat in mijn omgeving soms compleet stagneert. Nu weet ik ook wel dat niet iedereen net zoveel dorst hoeft te hebben als een erkende kroegtijger. Desondanks mag het - vind ik – geen reden zijn voor niet-professionele drinkers om te denken dat ze thuis in de tuin zitten en daarom gedurende één à anderhalf uur alleen maar een terrastafeltje bezet mogen houden zonder tweede bestelling. Over een derde rondje wil ik het niet eens hebben.
U mag me geloven of niet, vorige week heb ik op een Heerlens terras (nee, niet in deze lokaliteit) met stijgende verbazing naar een koppel zitten kijken dat bij mijn komst om 21.08 uur vrijwel lege glazen voor zich had staan en om 22.13 uur er nog precies eender bij zat. Lang leve de lol. Op het moment dat ik de ober wenkte voor een nieuw glas vroeg het koppeltke de rekening. Samen vier euro en tachtig cent, hoorde ik de kelner opvallend duidelijk zeggen. Een van de dames keek vervolgens bij het weggaan mijn kant op met iets dat verdacht veel leek op een vernietigende blik. Waarom? Ik zou het niet weten. Zij had daar ongetwijfeld een reden voor. Maakt ook niks uit. Voor de populariteitsprijs ben ik zelden of nooit in aanmerking gekomen. En hoe mensen van allerlei soort, ras of geslacht over mij denken heeft me altijd net zoveel geïnteresseerd als het uitbreidingsplan van Tietjerksteradeel. Nul komma nul, derhalve. Echter, op het moment dat ik de zojuist genoemde dame ook nog hoorde zeggen (ik citeer letterlijk) ’dat het hier een saaie bedoening is’ moest ik toch onder de tafel duiken om bepaalde gedachten te verbergen. Na haar afscheid ben ik nog eventjes blijven zitten. Toen ik tenslotte wilde afrekenen kon ik overigens, hoe bestaat het, de portemonnee op zak houden. De ober van dienst kocht namelijk het boek dat ik onlangs geschreven heb (’Limburg en de Tour’) en dat à raison van 19,90 euro over de toonbank gaat. Ik had toevallig een exemplaar bij me. Snapt U.
Hoe dan ook, het observeren van de mens kan best leuke taferelen voortbrengen. Alleen, je moet er oog voor hebben. En een luisterend oor kan evenmin kwaad, ofschoon ik persoonlijk gevrijwaard wil blijven van discussies over saaie vlakke etappes in de Tour (die zijn er al meer dan 100 jaar) of over identiteitsverlies bij gemeentelijke herindelingen, over het eventuele vertrek van DSM uit Heerlen, over angstaanjagende onzin op facebook, ga zo maar door. Er blijven voor U en mij genoeg interessante onderwerpen over om een paar uurtjes door te brengen, al kosten die dan meestal iets meer dan 4 euro en 80 cent. Bovendien, ik zal U niet vermoeien met het gegeven dat de vroegere Tour de France-renner Robert Millar, een Schot die nog in de roemruchte ploeg van Peter Post heeft gereden, intussen een andere naam heeft aangenomen. Duidelijker gezegd, zijn geslachtsverandering is voltooid. De bergkoning van weleer gaat nu als mevrouw Philippa York door het leven. Maar in de eindstand van de Tour 1984 blijft hij gewoon als Robert Millar op de vierde plaats staan. Het kan verkeren. In ieder geval, prosit en tot een volgende keer.

Wiel Verheesen
redactie Noa de Mes: Dirk Ernst • Maud • Patrick WoltersJules RoosenboomTom JanssenWiel VerheesenJo BraekenFrits Pelt
foto’s van de recente Noa de Mes: Patrick Wolters

close
Stacks Image 546423

Wij zoeken een collega (m/v) voor een uurtje of 15-20 per week.
Interesseert horeca je, kun je met een dienblad lopen, heb je het “café-gevoel”?
Bel dan of app of sms of mail of geef een gil!
06 24135432, ObscureMyEmail


Je hebt geen zin om te koken, de winkel was al dicht, je neemt het ervan, de fietsband is lek, de wasmachine is stuk, de spoorbomen waren omlaag, de aandelen zijn gestegen, het zonnetje schijnt, de r komt in de maand, de kelder moet gewit. Het maakt niet uit, je hoeft geen excuus te hebben om een Peltje te pakken.


Error : You must not have any spaces in your Teleport Key
[iCal]

September
20

Error : You must not have any spaces in your Teleport Key
[peltINFO]

Pancratiusplein 48
6411 JZ Heerlen
ObscureMyEmail
tel. 045-5712565
M. 06-24135432
openingstijden
 • maandag 18.00 uur
 • dinsdag 14.00 uur
 • woensdag 14.00 uur
 • donderdag 14.00 uur
 • vrijdag 14.00 uur
 • zaterdag 12.00 uur
 • zondag 14.00 uur
elke maandag 20.30 uur
Quiznight
woensdag 13 sep. 19.00 uur
Kleinkunst Kunstenaarsdebat
14 en 15 september
Festival van de Toekomst
donderdag 21 sep. 20.30 uur
Pelt's Pest Pittige Popquiz
zaterdag 23 september
POPRONDE
vrijdag 29 sep.22.30 uur
Remember Femina
Stacks Image p546550_n3520