menu Menu
close


Stacks Image p546702_n11
Stacks Image p546005_n3
weekmenu
 • BEKIJK ONZE MENUKAART


  Gewoon, lekker smikkelen in de kroeg


  menukaart
 • NOA DE MES


  elke maand de talkshow bij café Pelt


  Noa de Mes
 • FOTO-ALBUMS


  Bekijk hier de foto's van carnaval


  carnaval
 • IETS TE VIEREN?


  Hou je feestje bij Pelt


  informatie
 • PUBQUIZ


  Elke maandag om 20.30 uur


  doe mee!

WEEKMENU
Een grappig klein gerecht, genoeg voor een niet al te grote eter, lunchportie zeg maar. Een beetje met de seizoenen mee of toepasselijk voor de tijd van het jaar. Zonger voäl behei, zoals u dat van ons gewend bent. Vanaf donderdag middag een uur of vijf totdat het op is. Kijk op de tafelkaartjes of vraag ernaar.
weekmenu € 7,50
HERFSTLASAGNE
Tijd voor de Herfstlasagne, zekersteweten. Dunne plakken knolselderij, daartussen gekruid rundergehakt met een zjwieps (bockbier) en afgemaakt met room, ei en kaas.
Smakelijk.
elke maandag 20.30 uur
QUIZNIGHT
80 kwesties vragen om antwoorden, liefst de juiste.
Alt image
Stacks Image 546008
zondag 19 november 14.00 uur
INTOCHT SINTERKLAAS
De Goedheiligman legt aan op het Pancratiusplein en richt zich tot de kinderen. Wij richten ons op de gehele familie en bieden warmte en geborgenheid na de intocht. Over de kleur van de Pieten wordt nog vergaderd.
Alt image
Stacks Image 546712
Bier van de Maand
WILDEBOK
Wát zul je zeggen, het is nog pas november! Klopt, maar dit eindejaarsbier is er al en de temperaturen zijn er ook naar. De kleur is diep robijnrood. Het bier heeft een zeer ronde smaak, een zachtheid die voortvloeit uit een synergie tussen gebrande moutsoorten, een zorgvuldig op de voet gevolgde gisting en een lang verblijf in de koude kamer. De bittere ondertoon schraagt een harmonisch geheel van evenwichtige componenten. 9 % alc, dat dan weer wel...
Alt image
Stacks Image 545568
Pelt Gezet
Lees hier de nieuwste editie van de Pelt Gezet.
nieuwe seizoenswijnen
TORRES WIJNEN
TORRES ALTOS IBÉRICOS CRIANZA, een kersenrode Rioja met een aroma van bloemen en rood fruit, mooi gecombineerd met tonen van toast, kruiden en nuances van eikenhout. En de TORRES GRAN VIÑA SOL BLANCO, grote broer van de Viña Sol en die vonden jullie al lekker. Door lagering op eikenhout een volle romige chardonnay
Alt image
Stacks Image 546646
Mailinglist

meld je aan voor onze mailinglist

* verplicht

Powered by MailChimp


Jupiler? Een pintsje of een piepke?
PINNEN
PINNEN? Uiteraard no problemo, maar als je extra cash wilt opnemen kan dat zeker ook. Op z’n Grieks dan wel, zolang de voorraad strekt…
Alt image
Stacks Image 545709
Een gezellig gedoe daar, bij Pelt
donderdag 23 november 20.30 uur
PELT'S PEST PITIGE POPQUIZ
Samensteller en quizmaster Barry heeft weer een plezante quiz gecomponeerd, doe mee met je team!
Alt image
Stacks Image 545733
nu te koop voor € 6,95
ENNE
Enne is een leuk boekje vol streetart en informatie over Heerlen. Het is te koop online en kost € 6,95
Alt image
Stacks Image 545642
vrijdag 24 november 22.30 uur
REMEMBER FEMINA
Lekker dansen op de muziek uit de tijd van de roemruchte discotheek Femina, maar ook muziek van nu.
Alt image
Stacks Image 546731
zondag 26 november 15.00 uur
SOUNDFUL SUNDAY
De derde jam-middag voor alle muzikanten, doe mee of kom luisteren!
Alt image
Stacks Image 546745
dinsdag 28 november 19.30 uur
TEGENLICHT MEETUP
In café Pelt vindt op 28 november aanstaande de derde Heerlense Meet Up van het VPRO-programma Tegenlicht plaats. Deze Meet Up heeft als onderwerp de aflevering ‘Eurotopia’ die is uitgezonden op 11 december 2016. In deze aflevering staat de Duitse filosofe en historica Ulrike Guérot centraal. Zij vindt dat de Europese Unie moreel en cultureel bankroet is.
Voor deze aflevering is gekozen omdat er een hoge mate van actualiteit is met de afscheidingsbewegingen in nogal wat Europese landen. Denk maar aan Catalonië, maar ook gaan er recent stemmen op voor een afscheiden van Limburg van Nederland. En gaan we dan met de regio’s Aken en Luik samen? Of is de huidige situatie zo slecht nog niet? En ligt het perspectief in de internationale samenwerking in de Euregio.
vijf foto-albums!
CARNAVAL 2017
foto-album Boetegeweune Binnenzitting
foto-album Heksetreffe
foto-album Vrowluuzitting
foto-album Sjtinkzitting
(foto's door Jan-Willem Souren)

foto-album carnaval algemeen
(foto's door Yves van den Hof)
Alt image
Stacks Image 545993

zondag 3 december 15.00 uur
NOA DE MES
De talkshow van café Pelt, met gasten uit politiek, cultuur, onderwijs en maatschappelijk veld. Met live muziek, column van Wiel Verheesen, met een lekker getapt biertje of een wijntje, met sfeer en meer..... Noa de Mes.

 Drop Images Here 

Stacks Image 546444
Stacks Image 546446
Stacks Image 546448
Stacks Image 546450
Stacks Image 546452
Stacks Image 546454
Column door Wiel Verheesen in Noa de Mes, Café Pelt, Heerlen, 5 november 2017

Oók gehoord van de Islamsafari die Geert Wilders en zijn Vlaamse geestverwant Filip de Winter naar Molenbeek en Brussel maakten? Nee? Die is niet doorgegaan. De burgemeesters gaven het tweetal geen vrijgeleide om – zoals De Winter had aangekondigd - ’een wandeling te maken langs de plaatsen die het ergst door de islamisering zijn getroffen.’ Hij en Wilders zijn toen maar naar Manneke Pis gaan kijken. Je moet toch iets doen als je in een stad als Brussel bent, niet waar? ’Wát een gezeik’, schijnt onze Blonde Leider gezegd te hebben toen hij naar het beroemde manneke keek. Een etmaal eerder was hij in Den Haag het kersverse kabinet van Marc Rutte overigens al met dezelfde woorden tegemoet getreden. Dion Graus had bewonderend geknikt in de richting van zijn voorman en idool. We kunnen weer een paar jaar vooruit.
Bij de redactie van het blad Quote kunnen ze dat laatste trouwens ook, want nadat afgelopen week de lijst van meest vermogende personen in ons land gepubliceerd is vragen andere zaken weer de aandacht. A propos, ik weet niet of er mensen in het café zitten die in Quote genoemd zijn. De kans is gering, lijkt me. Henk Stienstra, de rijkste inwoner van Limburg, zie ik in elk geval niet zitten en de dochter van wijlen Freddy Heineken, die met 12,5 miljard op de bank moet sappelen om rond te komen, heeft zich evenmin laten zien. We zullen straks onze consumpties dus weer zelf moeten betalen. Ik hoop dat er nog voldoende saldo op mijn rekening staat. Zo, dan weet U ook meteen dat Quote en ik geen relatie hebben en dat ik het nog altijd moet doen met mijn AOW en het al jaren niet geïndexeerde pensioen van de krant waarvoor ik vroeger als sportverslaggever op pad ging. En ik vermoed trouwens ook dat een paar honderd meter verderop onze goeie Wim Frijns, die behalve bekend DJ ook ondernemer is, zijn toetreding tot de top-100 van ’s lands rijken net als ik nog even moet uitstellen, zeker nu het gemeentebestuur van Heerlen de gepande Worstenhemel boven zijn Smulbar naar het kerkhof heeft gedragen.
Andere projecten binnen de gemeentegrenzen van Heerlen (en straks van Heerlen-Landgraaf-Brunssum?) worden daarentegen niet ten grave gebracht. Er wordt óók met veel elan gewerkt om de stad in de vaart der volkeren omhoog te krijgen, bijvoorbeeld door de realisering van het nog altijd in aanbouw zijnde Maankwartier dat – als ik de geleerden mag geloven – een nooit eerder vertoonde aantrekkingskracht moet krijgen. Trouwens, U kunt er maandag 6 november een documentaire op de vaderlandse TV over zien. Naar beweerd zal het een juweel van een uitzending zijn. Ik geloof het best, maar dat zegt ook weer niet alles. Ik loop namelijk al een paar decennia mee op dit ondermaanse en heb in die tijd méér dan mij lief was ondervonden dat je echt niet alles moet geloven wat verteld wordt, waarbijhet Maankwartier zelf en de zeer gewaardeerde maker van de documentaire overigens buiten beschouwing blijft. Laat het mij anders formuleren: ik geloof in principe alleen nog voor de zekerheid, maar dat kan ook met het klimmen der jaren te maken hebben. Het is maar dat U het weet en het heeft in elk geval niets met begin van dementie of overmatig alcoholgebruik te maken. Dus komt het er in mijn optiek derhalve ook niet meer op aan dat robots geïnstalleerd worden in winkelparadijs Corio Center, hoewel ik mij bij dit laatste (met alle respect voor de plannen) toch afvraag of zo’n centrum niet meer gebaat zou zijn met minder winkelleegstand en grotere toeloop van passanten, vooral kopers met gevulde beurzen. Maar nu zult U mij wel weer een azijnpisser vinden.
Oké, dat mag, we leven in een vrij land waar meningsuiting en het weergeven van feiten een groot goed zijn. Of ze ook in de buurt van fatsoensnormen komen is weer een ander verhaal. Kijk maar naar de gemeenteraad van Roermond waar een bekend lid (nee, niet Jos van Rey) dreigt een collega onder diens edele delen te trappen, gewoon omdat hij tot het andere kamp behoort. Ik hoop dat dergelijke taal in de raadszaal van mijn geliefd Heerlen niet gebezigd wordt en het schoppen onder bepaalde lichaamsdelen helemaal achterwege blijft, zelfs als het gaat over een vergelijking met het nazimonster Irma Grese of de soap rond de vroegere voetbalvedette Diego Maradona. Weet U nog? Over andere toestanden in den lande zoals een verkrachtingszaak waarbij TV-producent Gijs van Dam en journalist Jelle Brandt Corstius betrokken zijn wil ik het dan niet eens meer hebben en over een affaire in Maastricht waar een toneeldocent in opspraak is geraakt vanwege seksuele handelingen of seksueel getinte opmerkingen ten aanzien van leerlingen evenmin. Het doet verder niets af aan de ernst van de feiten. Je zou maar slachtoffer zijn.
Sommige ambtenaren in Maastricht voelen zich trouwens óók in deze laatste rol geduwd, maar in hun geval heeft dat niets met seks of ongewenst gefriemel te maken. Het gaat louter en alleen om verandering van werkplek. In het kader van administratieve samenwerking tussen de grote Zuid-Limburgse gemeenten wordt van een aantal Sjengen namelijk verwacht dat zij in Heerlen aan de slag gaan. En dat doet pijn. ’Het moet niet gekker worden’ kreeg ik sindsdien al vaak te horen in de kroegen op Vrijthof en Onze Lieve Vrouweplein waar ik nog wel eens vertoef. Mijn geruststellende reactie dat de wereld zonder zo’n pendeldienst al knettergek is en dat ze in Heerlen óók supporter van Tom Dumoulin zijn wordt als schrale troost beschouwd. Trouwens, in twee korte woorden uit het Maastrichtse dialect maakte men mij dat ook onmiddellijk duidelijk. Ik hoef die woorden hier niet te herhalen, denk ik. U kent ze ongetwijfeld.

Wiel Verheesen

redactie Noa de Mes: Dirk Ernst • Maud • Patrick WoltersJules RoosenboomTom JanssenWiel VerheesenJo BraekenFrits Pelt
foto’s van de recente Noa de Mes: Patrick Wolters


Je hebt geen zin om te koken, de winkel was al dicht, je neemt het ervan, de fietsband is lek, de wasmachine is stuk, de spoorbomen waren omlaag, de aandelen zijn gestegen, het zonnetje schijnt, de r komt in de maand, de kelder moet gewit. Het maakt niet uit, je hoeft geen excuus te hebben om een Peltje te pakken.


Error : You must not have any spaces in your Teleport Key
[iCal]

November
23

Error : You must not have any spaces in your Teleport Key
[peltINFO]

Pancratiusplein 48
6411 JZ Heerlen
ObscureMyEmail
tel. 045-5712565
M. 06-24135432
openingstijden
 • maandag 18.00 uur
 • dinsdag 14.00 uur
 • woensdag 14.00 uur
 • donderdag 14.00 uur
 • vrijdag 14.00 uur
 • zaterdag 12.00 uur
 • zondag 14.00 uur
elke maandag 20.30 uur
Quiznight
zondag 19 november 14.00 uur
Intocht Sinterklaas
donderdag 23 november 20.30 uur
Pelt's Pest Pittige Popquiz
vrijdag 24 november 22.30 uur
Remember Femina
dinsdag 28 november 19.30 uur
Tegenlicht Meet-Up
zondag 3 december 15.00 uur
Noa de Mes
Stacks Image p546550_n3520