menu Menu
close


Stacks Image p546702_n11
Stacks Image p546005_n3
weekmenu
 • BEKIJK ONZE MENUKAART


  Gewoon, lekker smikkelen in de kroeg


  menukaart
 • NOA DE MES


  elke maand de talkshow bij café Pelt


  Noa de Mes
 • FOTO-ALBUMS


  Bekijk hier de foto's van carnaval


  carnaval
 • IETS TE VIEREN?


  Hou je feestje bij Pelt


  informatie
 • PUBQUIZ


  Elke maandag om 20.30 uur


  doe mee!

WEEKMENU
Een grappig klein gerecht, genoeg voor een niet al te grote eter, lunchportie zeg maar. Een beetje met de seizoenen mee of toepasselijk voor de tijd van het jaar. Zonger voäl behei, zoals u dat van ons gewend bent. Vanaf donderdag middag een uur of vijf totdat het op is. Kijk op de tafelkaartjes of vraag ernaar.
weekmenu € 7,50
STAMPPOT RAUWE ANDIJVIE
Het stampottenseizoen mag gerust worden geopend dachten we zo. Met spekjes en jus natuurlijk en we leggen er een karbonaadje naast. Het kuiltje mag je zelf graven.
Smakelijk.
elke maandag 20.30 uur
QUIZNIGHT
80 kwesties vragen om antwoorden, liefst de juiste.
Alt image
Stacks Image 546008
donderdag 14 november 20.30 uur
PELT'S PEST PITTIGE POPQUIZ
De laatste dit jaar, zou White Christmas ook meedoen?
vrijdag 15 december 22.30 uur
UPLIFT
De mannen van Uplift trakteren ons nog eens op een wervelend concert, dat is al weer een tijd geleden. Ze zullen de schade zeker inhalen!
Alt image
Stacks Image 546775
Bier van de Maand
TEXELS NOORDERWIEND
Een hartverwarmend winterbier. Noorderwiend van de Texelse Bierbrouwerij is een robuust winterbier gebrouwen met gedroogde citrusschillen en diverse soorten gerst, geoogst op Texel zelf. (Alcohol 7,5%). Haast je als je deze gast wil proeven want we hebben slechts een paar vaatjes. Daarna komt een zware jongen:

BUSH DE NOËL
De Bush de Noël, enkel op basis van mout, hop, kandijsuiker en water, is een gefilterd hogegistingsbier met  12% alcoholvolume. Door het gebruik van karamelmout ontwikkelt het bier een koperrode kleur en wordt het volrond. De Bush de Noël dankt zijn fruitige smaak en subtiel hoparoma aan de goed bestudeerde hopsamenstelling. Gebrouwen in beperkt volume, een klassieker tijdens de eindejaarsperiode.
Alt image
Stacks Image 545568
Pelt Gezet
Lees hier de nieuwste editie van de Pelt Gezet.
nieuwe seizoenswijnen
TORRES WIJNEN
TORRES ALTOS IBÉRICOS CRIANZA, een kersenrode Rioja met een aroma van bloemen en rood fruit, mooi gecombineerd met tonen van toast, kruiden en nuances van eikenhout. En de TORRES GRAN VIÑA SOL BLANCO, grote broer van de Viña Sol en die vonden jullie al lekker. Door lagering op eikenhout een volle romige chardonnay
Alt image
Stacks Image 546646
Mailinglist

meld je aan voor onze mailinglist

* verplicht

Powered by MailChimp


Jupiler? Een pintsje of een piepke?
nieuw op de hapjeskaart
CROQUETAS
Spaanse kroketjes met verschillende vullingen (chorizo, ham, gamba’s en geitenkaas) en ook nog twee kleine empanada’s met spinazie en feta. Een gezellig schaaltje voor een gezellig sahamenzijn.
Alt image
Stacks Image 545709
PINNEN
PINNEN? Uiteraard no problemo, maar als je extra cash wilt opnemen kan dat zeker ook. Op z’n Grieks dan wel, zolang de voorraad strekt…
Alt image
Stacks Image 546785
Een gezellig gedoe daar, bij Pelt
vrijdag 22 december 22.30 uur
REMEMBER FEMINA
Vanwege de feestdagen een weekje eerder dan normaal, wat heet hier normaal… DJ Mark Ramaekers zet nog eens zijn beste beentje voor en dat zal jouw benen ook zeker in beweging brengen!
Alt image
Stacks Image 546824
donderdag 28 december
PEUL JAN'S HEERLENSE OUDEJAARSCONFERENCE
Alt image
Stacks Image 546731

zondag 14 januari 15.00 uur
NOA DE MES
De talkshow van café Pelt, met gasten uit politiek, cultuur, onderwijs en maatschappelijk veld. Met live muziek, column van Wiel Verheesen, met een lekker getapt biertje of een wijntje, met sfeer en meer..... Noa de Mes.

 Drop Images Here 

Stacks Image 546444
Stacks Image 546446
Stacks Image 546448
Stacks Image 546450
Stacks Image 546452
Stacks Image 546454
Stacks Image 546802
Stacks Image 546800
Stacks Image 546798
Stacks Image 546796
Stacks Image 546808
Stacks Image 546806
Stacks Image 546804
Stacks Image 546810
Stacks Image 546816
Stacks Image 546814
Stacks Image 546812
Stacks Image 546818
Stacks Image 546822
Stacks Image 546820
Column door Wiel Verheesen in Noa de Mes, Café Pelt, Heerlen, 3 december 2017

Misschien heeft U het nog niet gelezen, maar de Ronde van Italië begint volgend jaar toch echt in Jeruzalem. En voordat de karavaan terugvliegt naar de laars staan ook nog twee etappes vanuit Tel Aviv via Haifa naar Eilat op het programma. Te gek? Het is maar hoe U het bekijkt. De Giro, zoals de Italiaanse ronde heet, is eerder al vertrokken in Verviers, Athene en Apeldoorn en als oud-sportjournalist heb ik het ook meegemaakt dat we met de Tour de France uitgezwaaid werden in Lissabon, Frankfurt, Leiden en Berlijn. Kwestie van geld. Als landen of steden er een pak poen voor over hebben om zo’n wielerkaravaan binnen te halen kijken organisatoren niet naar een grens. Dus waarom niet Jeruzalem? Overigens, voor Italianen geen onbekend terrein. Tweeduizend jaar geleden waren ze daar ook al aanwezig, ofschoon Pontius Pilatus toen niet de functie van koersdirecteur had. Hij waste alleen zijn handen in onschuld en ging over tot de orde van de dag. De beklimming van de Calvarieberg heeft hij niet eens gezien. Meteen roept dit ook de vraag bij me op hoe Onze Lieve Heer straks zal reageren als hij het peloton op deze berg ziet zwoegen. Ik heb het vermoeden dat hij denkt: ’Jongens, hopelijk loopt het met jullie beter af dan destijds met mij.” Tom Dumoulin is gewaarschuwd.
Dit laatste is ook van toepassing op het kiezersvolk van Amsterdam dat volgend jaar voor een nieuwe gemeenteraad moet stemmen. Sylvana Simons, U weet wel het vriendinnetje van Zwarte Piet, schijnt belangstelling te hebben voor een stoel in het stadhuis. Benieuwd hoe ze daar in Mokum op reageren. Ik denk niet dat het de 46-jarige activiste, politica, presentatrice en columniste lukt om Amsterdam te overtuigen, hetgeen je de hoofdstedelingen niet direct kwalijk mag nemen. Eén op de vier mensen in ons land heeft weliswaar te maken met een hersenaandoening, zoals ik een paar dagen geleden ergens heb gelezen, maar het wil niet zeggen dat ze dan ook allemaal het verstand kwijt zijn. God beware ons én de mooie Sylvana, die ik overigens zeer respecteer vanwege haar meningsuiting. Zij is trouwens – óók alweer als ik het goed begrepen heb – gisteren in het Amsterdamse theater De Meervaart gehuldigd. Dat gebeurde omdat zij de hoofdprijs had gewonnen in de Kleurrijke Top 100. Door wie deze prijs is uitgereikt heb ik nog niet kunnen achterhalen. Sorry, hiervoor.
In ieder geval, niet alleen de startkeuze van de Giro d’Italia, de angstaanjagende groei van hersenaandoeningen, de heisa over belastingen en belastinggesjoemel rond de Oranjes en de loting van het WK voetbal 2018 (waaraan het Nederlands Elftal niet mee mag doen) leveren in deze tijd gespreksstof op. De nieuwe job van de vroegere staatssecretaris Fred Teeven die buschauffeur is geworden doet het aan de stamtafel ook altijd goed, net als de zelfmoord van een Kroatische generaal nadat hij in het Vredespaleis tot levenslang was veroordeeld. En anders houden het proces rond Jos van Rey, de burgeroorlog in Brunssum en Landgraaf, de voor- en tegenstanders van het Maankwartier in Heerlen of de mislukte pogingen van Roda JC op een ticket voor Europees voetbal ons wel bezig. Of wat dacht U van het vuurwerk en bijkomende verschijnselen rond de aanstaande jaarwisseling? Oók zo’n onderwerp dat iedere keer weer terugkeert. Jawel, de Hoekse en Kabeljauwse twisten zijn van veel kortere duur geweest, maar dat weet U net zo goed als ik.
Denk nou verder niet dat ik door alle gedoe in een depressieve stemming ben beland. Asjeblief. Relativeringsvermogen en levenskunst zijn nog altijd de pijlers onder mijn bestaan. En aangezien ik uit een bouwjaar stam dat nog net vóór het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog ligt kunt U meteen uitrekenen hoe lang ik deze steunpunten al koester. Het feit dat die steunpunten eigenlijk teveel gewicht moeten dragen wil ik overigens niet ontkennen, maar lijnrecht staat daar mijn filosofie tegenover dat ik een man zonder buik ongeveer zie als een appartement zonder balkon. Zo, dan weet U dat ook weer. Bovendien heb ik begrepen (ja, ja, als je veel leest kom je nog eens ergens achter) zijn de levensverwachtingen stijgende. In 2016 hadden 65-jarigen gemiddeld nog 20 jaar te leven. In 2013 zou dit al 20,5 jaar zijn. Mooi meegenomen, toch. Andere verwachtingen maken duidelijk dat de levensduur van de huidige 65’ers zelfs vijf jaar hoger ligt dan een halve eeuw geleden. En om helemaal in een plezierige stemming te komen is er de constatering dat in 1950 nog maar negen procent van onze bevolking de leeftijd van 99 à 100 jaar zou bereiken en dat dit percentage nu al is gestegen tot eenendertig procent.
Mijn God, straks moet je bij het naderen van je AOW-leeftijd nog terug naar de klas voor herscholing. Of ik dit allemaal geloof? Niet direct, maar het verandert niks aan mijn manier van leven. Ik ga gewoon door tot het gaatje en wil in het kader daarvan nog eens de spreuk herhalen die ik jaren geleden in een Belgische staminee boven de tapkast zag. ’Er zijn’, zo stond daar te lezen, ’meer ouwe zuipers dan ouwe dokters’. Trouwens, ik denk ook dat er meer kettingrokers zijn dan missiezusters. Het is met zuipen, roken, vreemdgaan en nog een paar andere onbenullige bezigheden gewoon één pot nat. Je moet er mee stoppen als je vindt dat het teveel wordt. U bent het niet met mij eens? Oké, vrijheid blijheid. In ieder geval, voor mijn part komt Sylvana Simons in de gemeenteraad van Amsterdam, klinkt het startschot van de Giro aan de Klaagmuur en krijgt de gemeente Heerlen er behalve Landgraaf en Brunssum ook nog Maastricht bij. De wereld draait door.

Wiel Verheesen

redactie Noa de Mes: Dirk Ernst • Maud • Patrick WoltersJules RoosenboomTom JanssenWiel VerheesenJo BraekenFrits Pelt
foto’s van de recente Noa de Mes: Patrick Wolters


Je hebt geen zin om te koken, de winkel was al dicht, je neemt het ervan, de fietsband is lek, de wasmachine is stuk, de spoorbomen waren omlaag, de aandelen zijn gestegen, het zonnetje schijnt, de r komt in de maand, de kelder moet gewit. Het maakt niet uit, je hoeft geen excuus te hebben om een Peltje te pakken.


Error : You must not have any spaces in your Teleport Key
[iCal]

December
11

Error : You must not have any spaces in your Teleport Key
[peltINFO]

Pancratiusplein 48
6411 JZ Heerlen
ObscureMyEmail
tel. 045-5712565
M. 06-24135432
openingstijden
 • maandag 18.00 uur
 • dinsdag 14.00 uur
 • woensdag 14.00 uur
 • donderdag 14.00 uur
 • vrijdag 14.00 uur
 • zaterdag 12.00 uur
 • zondag 14.00 uur
elke maandag 20.30 uur
Quiznight
donderdag 14 dec. 20.30 uur
Pelt's Pest Pittige Popquiz
vrijdag 15 december 22.30 uur
UPLIFT
vrijdag 22 december 22.30 uur
Remember Femina
donderdag 28 december
Oudejaarsconference
zondag 14 januari 15.00 uur
Noa de Mes
zaterdag 20 januari 21.00 uur
Tieëkezinge met Demi Sec
zondag 21 januari 15.00 uur
Sjtinkzitting
zondag 28 januari 13.00 uur
Vrowluuzitting
Stacks Image p546550_n3520