menu Menu
close


Stacks Image p546702_n11
Stacks Image p546005_n3
weekmenu
 • BEKIJK ONZE MENUKAART


  Gewoon, lekker smikkelen in de kroeg


  menukaart
 • NOA DE MES


  op zondag 1 oktober weer bij café Pelt


  Noa de Mes
 • FOTO-ALBUMS


  Bekijk hier de foto's van carnaval


  carnaval
 • IETS TE VIEREN?


  Hou je feestje bij Pelt


  informatie
 • PUBQUIZ


  Elke maandag om 20.30 uur


  doe mee!

WEEKMENU
Een grappig klein gerecht, genoeg voor een niet al te grote eter, lunchportie zeg maar. Een beetje met de seizoenen mee of toepasselijk voor de tijd van het jaar. Zonger voäl behei, zoals u dat van ons gewend bent. Vanaf donderdag middag een uur of vijf totdat het op is. Kijk op de tafelkaartjes of vraag ernaar.
weekmenu € 7,50
NASI GORENG
Lekker gekruid, met vlees, een spiegeleitje erop en dan leggen we er nog een loempiaatje bij.
Smakelijk.
elke maandag 20.30 uur
QUIZNIGHT
Altijd leuk maar de 23ste oktober slaan we over.
Alt image
Stacks Image 546008
Bier van de Maand
WILDEBOK
Van de Scheldebrouwerij in Antwerpen. Hun veelgeprezen bokbier van lage gisting is schitterend kastanjebruin met een dieprode gloed en heeft een stabiele crèmekleurige schuimkraag.
De bok wordt opgevolgd door St.Feuillien cuvée de Noël. Wát zul je zeggen, het is nog niet eens november! De kleur is diep robijnrood. Het bier heeft een zeer ronde smaak, een zachtheid die voortvloeit uit een synergie tussen gebrande moutsoorten, een zorgvuldig op de voet gevolgde gisting en een lang verblijf in de koude kamer. De bittere ondertoon schraagt een harmonisch geheel van evenwichtige componenten. 9 % alc, dat dan weer wel...
Alt image
Stacks Image 545568
Pelt Gezet
Lees hier de nieuwste editie van de Pelt Gezet.
vrijdag 20 oktober 20.30 uur
PELT'S PEST PITTIGE POPQUIZ
Voor deze ene keer op vrijdag, agendaproblemen wah. Maar zo in het weekend zal sommigen ook misschien goed uitkomen. Barry is in ieder geval present. Dankjewel Nieuwe Nor en Parkstad Limburg Theaters voor de kaartjes.
Alt image
Stacks Image 546646
zondag 22 oktober 15.00 uur
SOULFUL SUNDAY
De tweede jam-middag voor alle muzikanten, doe mee of kom luisteren!
dinsdag 24 oktober 19.30 uur
TEGENLICHT MEET-UP
In den lande worden her en der zogenaamde meet ups gehouden van het VPRO-programma Tegenlicht. Wij gaan dat ook doen. De eerste Meet Up in Café Pelt is op 24 oktober rondom de aflevering ‘Uitdagers en aanpakkers’ die is uitgezonden op 17 augustus 2017. Voor deze aflevering is gekozen omdat er vrij veel verbindingen zijn te maken met Parkstad Limburg / Heerlen waar ook mooie initiatieven op dit gebied zijn.
De Meet Up start met het afspelen van deze aflevering, dit om het onderwerp (weer) goed op het netvlies te krijgen. Vervolgens zullen enkele mensen die in onze eigen stad proberen de samenleving een ‘zetje in de goede richting te geven’ hun initiatief kort toelichten. Met de aanwezigen wordt dan het gesprek aangegaan. Beoogd einde van de bijeenkomst in om ± 21.30 uur
donderdag 26 oktober 20.30 uur
GOEDKOOP LACHEN
Cabaretier Arjan Evertz bezet samen met Hella de Boer en Arie Vuyk onze zaal en voor €5,= kun je erbij zijn. Drie comedy/cabaret-acts voor de prijs van één, dát is pas lachen!
Alt image
Stacks Image 546718
Mailinglist

meld je aan voor onze mailinglist

* verplicht

Powered by MailChimp


Jupiler? Een pintsje of een piepke?
nu op tap!
OUWE BOCK WIL GEDRONKEN WORDEN
Hertog Jan herfstbock jaargang 2016 op de tap. Hij gaat hard maar we hebben nog en als de oude op is, komt de nieuwe aan bod.
PINNEN
PINNEN? Uiteraard no problemo, maar als je extra cash wilt opnemen kan dat zeker ook. Op z’n Grieks dan wel, zolang de voorraad strekt…
Alt image
Stacks Image 545709
Een gezellig gedoe daar, bij Pelt
SEIZOENSWIJNEN
TWEE NIEUWE SEIZOENSWIJNEN VAN SPAANS HERKOMST: VIÑA SOL (wit, Torres), een frisse droge witte wijn met een lekker sappige, fruitige smaak. En DE CASTA ROSADO (rosé, Torres), een fruitige milddroge rosé met een zachte en frisse afdronk. Salut!
Alt image
Stacks Image 545733
vrijdag 27 oktober 22.30 uur
REMEMBER FEMINA
Met de Ersatz-DJ’s. Altijd goed!
woensdag 1 november 19.30 uur
HUMANISTISCH CAFE
zaterdag 4 november 14.00 uur
BOEKPRESENTATIE HENRY DE HOON
Feestelijke presentatie van Henry's nieuwe misdaadroman met muzikale omlijsting van Bolton & Jeninga.
Alt image
Stacks Image 546756
nu te koop voor € 6,95
ENNE
Enne is een leuk boekje vol streetart en informatie over Heerlen. Het is te koop online en kost € 6,95
Alt image
Stacks Image 545642
KAPKAR
Nog tot en met 12 november is aan de zuidgevel van het SCHUNCK* Glaspaleis een kunstwerk van Frank Havermans te zien. Hij brengt hierin het heden en verleden van Heerlen samen. Vanaf ons plein kun je het enorme werk bewonderen. Volgens de mensen van Schunck wordt het prachtig en wij geloven dat zonder meer. Er komen leuke acties en alles.
Alt image
Stacks Image 546395
vijf foto-albums!
CARNAVAL 2017
foto-album Boetegeweune Binnenzitting
foto-album Heksetreffe
foto-album Vrowluuzitting
foto-album Sjtinkzitting
(foto's door Jan-Willem Souren)

foto-album carnaval algemeen
(foto's door Yves van den Hof)
Alt image
Stacks Image 545993

zondag 5 november 15.00 uur
NOA DE MES
De talkshow van café Pelt, met gasten uit politiek, cultuur, onderwijs en maatschappelijk veld. Met live muziek, column van Wiel Verheesen, met een lekker getapt biertje of een wijntje, met sfeer en meer..... Noa de Mes.

(foto's van de recente Noa de Mes: Harrie Muitjens)
 Drop Images Here 

Stacks Image 546444
Stacks Image 546446
Stacks Image 546448
Stacks Image 546450
Stacks Image 546452
Stacks Image 546454
Stacks Image 546456
Stacks Image 546458
Stacks Image 546460
Stacks Image 546462
Stacks Image 546464
Stacks Image 546466
Stacks Image 546468
Stacks Image 546470
Column van Tom Janssen tijdens Noa de Mes, zondag 9 juli 2017

Afgelopen vrijdag werd bekend dat het ernstig zieke jongetje Tijn is overleden. Tijn werd bekend door zijn nagellakactie voor het goede doel, tijdens 3FM Serious Request 2016. Zijn idee om geld in te zamelen door de nagels van mensen te lakken, werd een groot succes. Duizenden euro's werden dankzij de actie van Tijn ingezameld. Bijzonder dat een zesjarig jongetje, getroffen door een zeer zeldzame vorm van kanker, in zijn situatie met zo'n idee op de proppen komt. En bijzonder ook dat deze actie uiteindelijk zoveel impact heeft gehad.
Een kennis van mij schreef op Facebook dat hij de onbaatzuchtigheid van Tijn zo speciaal vond. Onbaatzuchtig. Inderdaad, dat was het: In de laatste maanden van je - nog zo korte - leven geld inzamelen voor mensen die je niet kent, die het ergens in een vreemd land moeilijk hebben. Onbaatzuchtig doet het initiatief van Tijn zelfs schromelijk tekort, vind ik. Het toont enorme oprechtheid. Tijn was eerlijk in de meest pure zin van het woord. Hij wist dat hij dood zou gaan, had niks meer te verliezen en dacht: nu kan ik nog mensen helpen.
Wat dat betreft bezat Tijn nog de onschuld van een kind. Geen agenda, geen vooropgezet spel, geen maskerade. Gewoon mensen helpen. Punt.
Dat Tijn juist bekend is geworden tijdens Serious Request, voelt voor mij ironisch. Als ik een goede doelenactie verdacht vind, is het Serious Request wel. Het is een publiciteitsvehikel van radiozender 3FM, een hippe manier om betrokkenheid te laten zien. Van de zijde van de zender zelf, als voor de vele gulle schenkers. Toen ik twee jaar geleden hier in Heerlen rondliep toen het Glazen Huis op het plein hier buiten stond, bekroop mij het gevoel dat ik een radertje was in een liefdadigheidsmachine. Een machine waarin ik verplicht was om mee te draaien, anders lag ik eruit.
Niks aan Serious Request is echt. Het is etalageliefdadigheid: "Kijk eens hoe goed wij als radiozender zijn voor de medemens." Het is reclameliefdadigheid: "Wij van WC-Eend Heerlen dragen ook ons steentje bij voor hongerige kindjes in Afrika. Wij zijn met onze winkels gevestigd in Vriehei en op Palemig. Kunt u ons even op de foto zetten met de cheque?" En het is gezelligheidsliefdadigheid: "Het is hier zóóóó ontzettend leeuuuk, zo samen op het plein. En dadelijk komt VanVelzen optreden! Maar die rij om te doneren is toch wat aan de lange kant."
Solidariteit, compassie, betrokkenheid: Wij Nederlanders belijden het graag; vooral als we aan anderen kunnen laten zien hoe goed we erin zijn. Daags na het neerschieten van vlucht MH17 boven Oost-Oekraïne, wemelde het op Facebook van profielfoto's met zwarte rouwstrikjes erop. In de weken na de aanslagen op Charlie Hebdo of - later - die op de Bataclan, zagen we "Je suis Charlie"-plaatjes online of profielfoto's in de Franse driekleur.
Nu zag ik die rouwstrikjes en driekleuren ook bij mensen die even later berichten deelden over het toenemende aantal vluchtelingen en de gevaren en risico's die ze daarbij zagen. De angst dat het er teveel zouden worden. Dat er terroristen tussen zouden zitten. Of dat die Marokkanen eindelijk eens eruit zouden moeten worden gezet. En nee, geacht publiek; dit waren niet alleen mensen die PVV of - tegenwoordig - Forum voor Democratie stemmen. Ook lieve, godvrezende en hardwerkende burgers.
Nu hebben we in dit land het mooie recht om te stemmen op wie we willen en te vinden wat we willen vinden. Maar dat geeft mij ook het recht om via deze column de toch redelijk wijdverspreide hypocrisie in onze maatschappij te duiden.
We breken haast de nek om vooraan te staan bij Serious Request. Wij zijn met z'n allen solidair met het Franse volk. En als het om MH17 gaat, spreken we zelfs van oorlogsmisdaden. We verliezen ons in rouwstrikjes, lieve foto's en berichtjes als "I pray for Paris" en "I pray for Brussels".
Ook als het gaat om medeleven met vluchtelingen uit Homs, Raqqa of Aleppo, horen we hetzelfde geluid: Vreselijk, erg, mensonterend. Maar we gaan niet zover dat we écht willen helpen. Mensen ontvangen in ons dorp of onze stad? Ha! We belegeren ons gemeentehuis, dan bedenken ze zich wel!
Misschien maken we geld over naar giro 555. Dat dan weer wel. Maar het zorgen voor de medemens, noaberschap, het spreekwoordelijk delen van de mantel, ontbaatzuchtigheid: Via onze portemonnee en onze Facebook-tijdlijn sprokkelen we onze aflaten voor de hemelpoort wel bij elkaar.
Echter, het daadwerkelijk doen wat we belijden, zonder onze eigen belangen voorop stellen; zonder agenda of vooropgezet plan: Dat deed alleen Tijn. En alleen al die wetenschap maakt dit mannetje al bijzonder.
Dankuwel.

Column in Noa de Mes bij Café Pelt 1 oktober 2017 door Wiel Verheesen

Eenennegentig is hij geworden, de Amerikaan die het erotische blad Playboy oprichtte. Zijn naam hoef ik niet te noemen, neem ik aan. Die begint met een H, net als zijn voornaam. Mister ’Hef’ – want zo werd Hugh Hefner kortweg al genoemd nog voordat hij zijn militaire dienst moest vervullen – heeft in het aardse bestaan niet stilgezeten. Behalve dat hij schatrijk werd met het blad deelde hij naar eigen zeggen ook nog eens het bed met duizend vrouwen. D u i z e n d. Daar zijn wijlen de heren Casanova en deken Joep Haffmans doodordinaire prutsers bij. Amateurs, als U het mij vraagt. Eenennegentig, mijn hemel, dat word ik misschien ook nog, maar dat andere? Ik moet eerlijk zijn. Geen beginnen aan. Overigens, ik heb zo mijn argwaan als het gaat om cijfers die niet te controleren zijn, zeker in dit soort zaken. Misschien heeft de journalist die destijds het interview had met de Amerikaanse bon vivant hem niet goed verstaan; misschien heeft hij wel een tikfout gemaakt. Een nulletje teveel? Zou kunnen. Met begrotingen, zeker van overheidswege, is er ook wel eens wat mis. Breek me de bek niet open. À propos, er zijn voetbalsupporters die het cijfer nul niet eens willen horen en evenmin uitspreken. Nee, ik noem geen namen, maar je hoeft er niet voor naar het buitenland. Los mer jao.
Over de Formule I ga ik het slechts heel even hebben. Iedereen weet intussen – mag ik veronderstellen – hoe het een paar uur geleden met onze Max is afgelopen in de Grote Prijs van Maleisië, precies één dag na zijn twintigste verjaardag. Hij triomfeerde. Wát een contrast met het recente verleden waarin het vaak kommer en kwel was, beter gezegd: met sommige onderdelen van zijn auto. Daardoor stond de jonge Verstappen soms al na enkele seconden aan de kant. En als er geen materiaalproblemen waren kon het zomaar gebeuren dat hij na de start in de sandwich werd genomen door concurrenten. Tussen haakjes: als Max de race moest verlaten, bijvoorbeeld op Francorchamps of een andere plek niet ver van onze landsgrens, trokken veel Nederlanders direct naar huis. Ze voorkwamen daarmee dat ze in de file terecht zouden komen. Mooie jongens, als U het mij vraagt. Ik hield echter altijd aan zo’n vroegtijdig vertrek een nare smaak over. Godverdomme, ben je nou liefhebber van Formule I of kruip je alleen maar in de huid van je favoriet omdat je daar – zoals je jezelf wijsmaakt – iets van je imago kunt opkrikken? Idioten. Als ik naar de Amstel Gold Race ga neem ik toch ook niet meteen de trein naar huis op het moment dat Tom Dumoulin door een val uit de koers verdwijnt? Ineens denk ik aan de vroegere voorzitter van Ajax, Jaap van Praag, die de aanhang van de club ook wel eens op de korrel nam. ’Ik kan me niet aan de indruk onttrekken,’ aldus de ex-praeses, ’dat wij supporters hebben die alleen naar het stadion komen om te controleren of er ook gewonnen wordt.’
Nee, dan vrouwenvoetbal. Dat zit in de lift, zoals U zich nog herinnert van de Europese kampioenschappen. Speelden onze Oranjemeiden niet de sterren van de hemel? Ik heb er in ieder geval van genoten. In dit kader wil ik U iets vertellen wat ik een paar dagen geleden tijdens een bezoek aan een oud-collega meemaakte toen diens kleinzoon binnenkwam en zei: ’Opa, ik ga binnenkort op voetbal.’ Mijn vakgenoot schudde het hoofd. ’Beste jongen,’hoe kun je zoiets doen. Dat is een sport voor meisjes.’ Leuk, natuurlijk. En tegelijk een verademing te midden van alle discussies die feitelijk alleen gevoerd worden om toch maar te laten blijken dat men verstand van zaken heeft. Want, beste mensen, er wordt wat gezeurd, geneuzeld en gezanikt, óók in Heerlen. Gaat het niet over Oktoberfest of gemeentelijke herindeling, dan toch over Maankwartier en Nieuwe Nor, of de gender neutrale pisbakken. ’Meneer’, vraag ik me wel eens af als ik achter mijn krantje weer iemand hoor beweren hoe het allemaal eigenlijk zou moeten, ’werkt de viagra soms niet meer? Of heeft U anderszins problemen met Uw liefdesleven?’
Neem me niet kwalijk, ik denk daar ook wel eens aan bij Kamerdebatten op televisie. Jezus Christus, wat worden dáár vaak meningen vertolkt die voor een gewone sterveling als ik niet te harden zijn. Nu weet ik ook wel dat ik de knop maar hoef om te draaien of een andere zender kan opzoeken, maar gelukkig woon ik niet ver van het Pancratiusplein. Daar hebben etablissementen de deuren nog in de late uren open. Met andere woorden, de geachte volksvertegenwoordigers (en vertegenwoordigsters) dragen er met hun optreden toe bij dat ik mijn status als kroegtijger niet te grabbel hoef te gooien. Elk nadeel heeft zijn voordeel, zei een voetbalfenomeen ooit. En dan mag U mij, vind ik, óók niet kwalijk nemen dat ik soms wel eens de neiging heb om van nationaliteit te veranderen als ik de namen voorbij hoor komen van lieden die straks, na de verkiezingen, ons land opnieuw of voor het eerst gaan vertegenwoordigen. Graus, Hennis, Koopmans? Heer sta ons bij. Nee, dan vind ik zo’n Amerikaanse vrouwenversierder toch nog leuker, ook al weet ik niet hoeveel nullen dáár precies in het spel zijn geweest.

Wiel Verheesen.

redactie Noa de Mes: Dirk Ernst • Maud • Patrick WoltersJules RoosenboomTom JanssenWiel VerheesenJo BraekenFrits Pelt


Je hebt geen zin om te koken, de winkel was al dicht, je neemt het ervan, de fietsband is lek, de wasmachine is stuk, de spoorbomen waren omlaag, de aandelen zijn gestegen, het zonnetje schijnt, de r komt in de maand, de kelder moet gewit. Het maakt niet uit, je hoeft geen excuus te hebben om een Peltje te pakken.


Error : You must not have any spaces in your Teleport Key
[iCal]

October
24

Error : You must not have any spaces in your Teleport Key
[peltINFO]

Pancratiusplein 48
6411 JZ Heerlen
ObscureMyEmail
tel. 045-5712565
M. 06-24135432
openingstijden
 • maandag 18.00 uur
 • dinsdag 14.00 uur
 • woensdag 14.00 uur
 • donderdag 14.00 uur
 • vrijdag 14.00 uur
 • zaterdag 12.00 uur
 • zondag 14.00 uur
elke maandag 20.30 uur
Quiznight
woensdag 11 oktober 20.30 uur
No Waste Quiz
vrijdag 13 oktober 19.00 uur
Perfora-Tour Heerlen
vrijdag 20 oktober 20.30 uur
Pelt's Pest Pittige Popquiz
zondag 22 oktober 15.00 uur
Soulful Sunday
dinsdag 24 oktober
TEGENLICHT Meetup
donderdag 26 oktober 20.30 uur
Goedkoop Lachen
vrijdag 27 oktober 22.30 uur
Remember Femina
woensdag 1 november 19.30 uur
Humanistisch Cafe
zaterdag 4 november 14.00 uur
boekpresentatie Henry de Hoon
zondag 5 november 15.00 uur
Noa de Mes
Stacks Image p546550_n3520