menu Menu
close


Stacks Image p546702_n11
Stacks Image p546005_n3
weekmenu
 • BEKIJK ONZE MENUKAART


  Gewoon, lekker smikkelen in de kroeg


  menukaart
 • NOA DE MES


  elke maand de talkshow bij café Pelt


  Noa de Mes
 • FOTO-ALBUMS


  Bekijk hier de foto's van carnaval


  carnaval
 • IETS TE VIEREN?


  Hou je feestje bij Pelt


  informatie
 • PUBQUIZ


  Elke maandag om 20.30 uur


  doe mee!

zondag 18 maart 16.00 uur
Schunck* Pop & Rocksongs
De pupillen van de overkant komen ons weer deelgenoot maken van hun vorderingen. En dat gaat er altijd muzikaal aan toe!
Stacks Image 547315
WEEKMENU
Een grappig klein gerecht, genoeg voor een niet al te grote eter, lunchportie zeg maar. Een beetje met de seizoenen mee of toepasselijk voor de tijd van het jaar. Zonger voäl behei, zoals u dat van ons gewend bent. Vanaf donderdag middag een uur of vijf totdat het op is. Kijk op de tafelkaartjes of vraag ernaar.
weekmenu € 7,50
ZUURKOOL OVENSCHOTEL
De winter is dan toch eindelijk aan de terugtocht begonnen (afkloppen) maar frisjes is het nog wel. Die zuurkool vonden jullie in het najaar zo lekker dus die doen we nog een keer. Met puree, worst, gehakt, spekjes, kaas uit de oven.
Smakelijk!
elke maandag 20.30 uur
QUIZNIGHT
Voor betweters en wijsneuzen, 80 vragen iedere week.
Alt image
Stacks Image 547220
Bier van de Maand
Pauwel KWAK
Kom lekker genieten van ons Bier van de Maand: Pauwel KWAK, de klassieker met het koetsiersglas.
Alt image
Stacks Image 547312
Pelt Gezet
Lees hier de nieuwste editie van de Pelt Gezet.
donderdag 23 maart 20.30 uur
Pelt's Pest Pittige Popquiz
Iedere keer weer een gezellige, spannende en leuke avond.
Alt image
Stacks Image 547066
nieuwe seizoenswijnen
TORRES WIJNEN
TORRES ALTOS IBÉRICOS CRIANZA, een kersenrode Rioja met een aroma van bloemen en rood fruit, mooi gecombineerd met tonen van toast, kruiden en nuances van eikenhout. En de TORRES GRAN VIÑA SOL BLANCO, grote broer van de Viña Sol en die vonden jullie al lekker. Door lagering op eikenhout een volle romige chardonnay
Alt image
Stacks Image 547233
Mailinglist

meld je aan voor onze mailinglist

* verplicht

Powered by MailChimp


Jupiler? Een pintsje of een piepke?
zondag 25 maart 15.00 uur
SOUNDFUL SUNDAY
Soundful Sunday is een initiatief van Stichting CULON, gericht op talenteducatie vanaf het prille begin; het leren spelen van je instrument en willen groeien. Soundful Sunday draait om muzikanten. Muzikanten die podiumervaring willen op doen, muzikanten die willen spelen, muzikanten die andere muzikanten willen leren kennen of begeleiden en ondersteunen maar…
Vooral muzikanten die lekker muziek willen maken. Op 25 maart 2018 ook in Heerlen, bij Café Pelt. Tussen 15 en 18 uur is er plek voor iedereen om lekker mee te spelen met, waar nodig, de ondersteuning van de ceremoniemeesters van stichting CULON.
Stacks Image 547342
vrijdag 30 maart 22.30 uur
REMEMBER FEMINA
Lekker dansen op de muziek uit de tijd van Femina tot nu.
Alt image
Stacks Image 547247
nieuw op de hapjeskaart
CROQUETAS
Spaanse kroketjes met verschillende vullingen (chorizo, ham, gamba’s en geitenkaas) en ook nog twee kleine empanada’s met spinazie en feta. Een gezellig schaaltje voor een gezellig sahamenzijn.
Alt image
Stacks Image 547107
PINNEN
PINNEN? Uiteraard no problemo, maar als je extra cash wilt opnemen kan dat zeker ook.
Alt image
Stacks Image 547117
Een gezellig gedoe daar, bij Pelt

zondag 11 maart 15.00 uur
NOA DE MES
De talkshow van café Pelt, met gasten uit politiek, cultuur, onderwijs en maatschappelijk veld. Met live muziek, column van Wiel Verheesen, met een lekker getapt biertje of een wijntje, met sfeer en meer..... Noa de Mes.
programma Noa de Mes 11 maart
Geheel gewijd aan de gemeenteraadsverkiezingen 21 maart in Heerlen. Met lijsttrekkers die zichzelf aanprijzen en met elkaar in debat gaan over de thema’s. En misschien ook nog iets van zichzelf prijsgeven. Met een ongetwijfeld relativerende column van Wiel Verheesen en muziek van “The Man Comes Around”.

 Drop Images Here 

Stacks Image 546444
Stacks Image 546446
Stacks Image 546448
Stacks Image 547283
Stacks Image 546450
Stacks Image 546452
Stacks Image 546454
Stacks Image 546802
Stacks Image 546800
Stacks Image 546798
Stacks Image 547281
Stacks Image 547287
Stacks Image 547285
Stacks Image 547289
Stacks Image 547291
Stacks Image 547293
Stacks Image 547295
Stacks Image 547297
Stacks Image 547299
Column door Wiel Verheesen in Noa de Mes, Café Pelt, Heerlen, zondag 11 maart 2018

Stelletje mafkezen. Dat dacht ik bij de beelden uit Deventer waar supporters van Go Ahead na de verloren wedstrijd tegen De Graafschap het veld bestormden en spelers uit Doetinchem te lijf gingen. ’Raar volk’ twitterde iemand uit Zuid-Limburg over deze voetbalrazzia in het oosten. Gemakshalve - of gewoon door een beginnende vorm van dementie - vergat hij dat het er vorig jaar in de nacompetitie tussen MVV en Roda JC ook niet zachtzinnig toeging tussen de aanhang. Trouwens, wat dacht hij van het nummertje vechten in Zweden, ruim een week terug. Weet U nog? De harde kernen van Fortuna Sittard en het Belgische Genk hadden het nodig geoordeeld om de aanhangers van AIK Stockholm een lesje te leren. Dus werd op afspraak naar een plek in de bossen bij Malmö gereisd voor een nummertje knokken. Freefights in vakjargon. Vierentwintig uur onderweg, inclusief blauwe plekken, gebroken armen en bloederige lippen. Ikzelf zou mijn snipperdagen liever voor iets anders gebruiken. À propos, nu ik het over voetbal heb. Roda JC verloor gisteravond de degradatiekraker tegen Sparta en staat daarom nog steeds laatste. Adviseur Huub Stevens, vorig jaar nog ingevlogen om de ploeg te redden, heeft op de huidige situatie niet gewacht en zijn biezen gepakt. ’Het waren vijf fantastische dagen,’ vertelde hij mij aan de telefoon.
Laat me maar gauw naar een ander onderwerp overstappen, bijvoorbeeld naar de 1,7 procent loonsverhoging bij het ING-personeel. Alle huishoudelijke problemen meteen voorbij. Misschien krijgt het vastgelopen liefdesleven in menig gezin zelfs een impuls. Soms doen loonsverhogingen méér dan viagra’s. In ieder geval, ik ken iemand van de bank die mét vrouwlief al een weekendje Brussel heeft geboekt, compleet met bezoek aan Manneke Pis en de Grote Markt waar ruim vier eeuwen geleden de koppen van de graven Egmont en Horne rolden. Of mijn vriend ook een vakantiekiekje naar zijn bestuursvoorzitter Ralph Hamers stuurt? Ik heb het niet gevraagd. Zo’n kaartje zou toch maar ondersneeuwen bij de vele felicitaties die Hamers ontvangt van vakbroeders of graaiers die dat nog hopen te worden. Bovendien, wanneer je jaarinkomen van anderhalf miljoen naar drie miljoen stijgt zit je niet te wachten op een vakantiegroet van het voetvolk. Misschien vindt Hamers het veel leuker om met Jeroen van der Veer aan de zwier te gaan. Vóór wat, hoort wat, niet waar? Ter verduidelijking: president-commissaris Van der Veer vond de hogere inschaling van Hamers geen onderwerp om je druk over te maken. Topmannen onder elkaar, begrijpt U.
Wie zich ook niet druk maakt over reuring? Mark Rutte. Een paar dagen geleden was ik toevallig in Den Haag en zag hem met een mandje wasgoed naar zijn moeder wandelen. In de gegeven omstandigheid vond ik het ongepast te vragen waarom hij in godsnaam Stef Blok weer van stal heeft gehaald om het gat op Buitenlandse Zaken te vullen. Hij had hem toch keurig in zijn waarde kunnen laten en Blok diens wekelijkse kaartmiddag met Fredje, Ivo, Ard en Halbe moeten gunnen? Maar nee, gewoon iemand naar BZ halen die al reisvermoeidheid begint te voelen als hij in Maaseik of Herzogenrath een ander land is binnen gereden. Zijn vakantiereis naar Australië, vorig jaar? Oké, misschien ondernam hij die trip wel om zijn vrouw na jaren droogkloterij een plezier te doen. Kortom, ik vind dat iemand van buitenlandse zaken weliswaar veel werk in Den Haag te doen heeft, maar toch ook zonder gemor de wereld in moet. Toen ik lang geleden nog als sportredacteur werkte zat ik ook graag in mijn stamcafé, maar als de handbalsters van Swift weer eens voor een Europacupwedstrijd naar Sofia, Litouwen of Stockholm vlogen stapte ik toch óók in het vliegtuig. En wanneer Raas, Zoetemelk, Kuiper of Frans Maassen in Milaan-Sanremo en de Tour op zoek naar roem gingen moest ik van mijn baas toch ook de auto in om die wedstrijden te volgen. ’s Avonds voor het slapen gaan neuriede ik dan wel eens ’Ik heb heimwee naar mijn stamcafé,’ maar daar bleef het dan ook bij.
Overigens, heimwee en Heimat zijn woorden die ik de laatste tijd veelvuldig ben tegengekomen op het politieke toneel in Duitsland. Daar heeft Angela Merkel het ministerie van Binnenlandse Zaken uitgebreid met de portefeuille Heimat. Een gewoon woord bij onze oosterburen, maar toch ook beladen. Sla er de geschiedenisboeken maar op na. In de huidige situatie moet U Heimat echter niet als bruin, maar groen begrip zien. Ik denk zelfs dat Angela er de AfD, de Alternative für Deutschland, allesbehalve blij mee heeft gemaakt. Ja, politiek is en blijft ook voor een buitenstaander zoals ik een interessant spel. Via de media volg ik derhalve onze eigen Kajsa O. op de voet als ze het parcours in Parkstad Limburg komt verkennen. En ik dus lees ik ook dat één op de drie wethouders de finish niet haalt. Nou, Heerlen, wij zijn dus geen uitzonderlijke gemeente, denk ik dan meteen. Het geschreeuw over Maankwartier en CBS-gebouw, of de leegstandcompetitie met omliggende plaatsen laat ik dan even buiten beschouwing. Maar dat begrijpt U, natuurlijk.
Let op, na woensdag 21 maart wordt alles anders. Helaas, Harrie Sevriens, de oud-stadsdichter die vrijdag is overleden, maakt deze nieuwe koers niet meer mee. Bij de vorige Noa de Mes, halverwege januari, heb ik nog het voorrecht gekend om hem heel kort te interviewen. Allicht dat ik dát gesprek niet gauw zal vergeten. Hij ruste in vrede. En tot U allen wil ik zeggen: Succes met Uw stem bij de komende verkiezingen.

Wiel Verheesen

redactie Noa de Mes: Dirk Ernst • Maud • Patrick WoltersJules RoosenboomTom JanssenWiel VerheesenJo BraekenFrits Pelt
foto’s van de recente Noa de Mes: Jan-Willem SourenError : You must not have any spaces in your Teleport Key
[iCal]

March
20

Error : You must not have any spaces in your Teleport Key
[peltINFO]

Pancratiusplein 48
6411 JZ Heerlen
ObscureMyEmail
tel. 045-5712565
M. 06-24135432
openingstijden
 • maandag 18.00 uur
 • dinsdag 14.00 uur
 • woensdag 14.00 uur
 • donderdag 14.00 uur
 • vrijdag 14.00 uur
 • zaterdag 12.00 uur
 • zondag 14.00 uur
elke maandag 20.30 uur
Quiznight
zondag 18 maart 16.00 uur
Schunck* greatest pop-rock songs
donderdag 22 maart 20.30 uur
Pelt's Pest Pittige Popquiz
vrijdag 30 maart 22.30 uur
Remember Femina
Stacks Image p546550_n3520